Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Bo & Bibi Bosclub

Jouw vakantievriendjes Bo & Bibi

Er was eens een jongen genaamd Bo die op scoutingkamp kennismaakte met Bibi. De vader van Bo is dierenarts en moeder van Bibi is boswachter. Bo & Bibi zijn elkaars beste vrienden geworden. De slimme Bo en stoere Bibi zijn opgegroeid in de natuur, dankzij de liefde van hun ouders voor flora en fauna.

Bo & Bibi gaan graag op avontuur in het bos en ze raken, zo onbezonnen als ze zijn, de weg nogal eens kwijt. De moeder van Bibi geeft ze daarom een bijzonder kompas. Dit kompas wijst ze de weg als ze verdwalen en laat zien wat ze het liefste willen.

Bo & Bibi bouwen hutten, ze knopen van alles aan elkaar met touwen en takken, rijden met hun zelfgemaakte karren van de bergen af, verzorgen gewonde dieren, klimmen in bomen, kamperen in de openlucht en vertellen verhaaltjes bij het kampvuur. Ze kennen letterlijk elk paadje, plantje en diertje dat leeft in de avontuurlijke bossen van Ommerland . Bibi heeft ook de bijzondere gave dat ze kan praten met dieren.
Ze voelen zich zo op hun gemak in het bos, dat ze een eigen boshuys bouwen, waar ze het hele bos in de gaten houden. Er zijn “vijanden” die het bos willen kappen of dieren willen meenemen. Dat proberen deze helden op alle mogelijke manieren te voorkomen.

Bo & Bibi hebben de bosclub opgericht. Dat is bij een boomhut aan de rand van het bos. Hier kunnen alle nieuwe vriendjes ze ontmoeten, met ze spelen, knutselen en activiteiten doen. Je vindt de Bo&Bibi Bosclub bij het buitenbad, aan de rand van het bos.

Deze avonturiers krijgen voor hun heldhaftigheid, duurzaamheid en kennis vele onderscheidingen. Die dragen ze dan ook met trots op hun sjerp in de vorm van buttons. Ze zijn dolgelukkig en een voorbeeld voor elke natuurliefhebber