Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Leuke uitstapjes

Historisch Museum in Ommen

In de molen Den Oordt en voormalig tolhuis in Ommen bevindt zich het Historisch museum Ommen. Tal van voorwerpen uit de streek zijn hier verzameld.
 

Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen

Stap in die kleine wereld van het tinnen figuur en maak een avontuurlijke reis door de tijd langs duizenden miniaturen. Ook voor kinderen een zeer leerzame belevenis. Bezoek het Tinnen Figuren Museum.


Vliegermuseum Space Art in Ommen

Een overzicht van ruim 100 jaar Vliegergeschiedenis vind je in het Vliegermuseum. Space Art is op het gebied van vliegers zeer actief.


Historisch Rijwielmuseum in Ommen

Er is een grote collectie fietsen te bezichtigen in het Historisch Rijwielmuseum, van historisch tot bak-, werk- en toerfietsen. Ook fietsverzamelobjecten zijn tentoongesteld evenals een collectie historische kleding afkomstig van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen. 


Natuurgebied Landgoed Eerde in Ommen

Midden in het hart van Overijssel, tussen Ommen en Den Ham, ligt landgoed Eerde. Hier proef je een fijne mix tussen natuur en cultuur. Ga op ontdekkingstocht in dit uitgestrekte bosgebied. 


De Besthmenermolen in Ommen

Deze oude korenmolen die in 1862 werd gebouwd. Het Bezoekerscentrum Ommen is in 1996 aan de molen gebouwd.


Escape Room Vechtdal in Ommen

Dit is de escape room van het Vechtdal Overijssel. Met een groep van 4 tot 8 personen betreden jullie het schip en proberen jullie in 60 minuten te ontsnappen.


Alpaca Tea Time in Lemelerveld

Knuffelen, foto's maken en genieten van thee, snoep, koek & chocolade terwijl de alpaca's nieuwsgierig om je heen dartelen! Breng een bezoek aan Alpaca Tea Time.


Karrentocht en Hikes met Husky’s rondom Bergentheim

Boek een karrentocht en zie hoe graag onze honden willen gaan! I.v.m. de temperatuur organiseren zij alleen karrentochten van oktober tot en met maart. De hikes kunnen het hele jaar door, maar we hanteren wel een max. temperatuur van 25 graden.


Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw. Bezoek de tuinen.


Streekmuseum De Kalkovens in Dedemsvaart

De Historische Vereniging Avereest, die in dit streekmuseum is gehuisvest, heet je van harte welkom. Het museum bestaat uit drie kalkovens, een leshuis (waarin een oudheidkamer), een turfschuur en een turfschip. Ook de op het complex staande gashouder, waarin een mini-theater is gerealiseerd, behoort tot het museum.


De Koppel Natuuractiviteitencentrum in Hardenberg

Bij De Koppel draait het allemaal om biodiversiteit en duurzaamheid. Voor vragen op dit gebied kunt u bij ons terecht. Bekijk onze vaste en wisselexposities en test uw kennis met een aantal uitdagende doe-opdrachten, binnen en buiten in de Koppeltuinen.


Hondenspeelbos Lemele

Op zoek naar een plek waar je hond(en) mogen loslopen? Het Hondenspeelbos in Lemele is een waar walhalla voor viervoeters, de perfecte plek. Het terrein is helemaal omheind zodat de veiligheid voor de honden is gewaarborgd. Adres: Korteveldsweg 5 in Lemele.
 

Bowlen & Zo 

Zin om kegels om te rollen op een hypermoderne bowlingbanen? Of willen jullie glow-in-the-dark minigolf spelen? Bij Bowlen & Zo is vermaak voor iedereen.

 
Kartplaza Nijverdal

Indoor Karten op één van de Langste Kartbanen van Europa? Kom naar KartplazaKarten op één van de langste indoor circuits van Europa? Extra Snelle Karts. Kinderkarten. Supermooie Kartbaan. Veilige Karts.
 

Museum de Fundatie in Zwolle

Van toepassing tot autonomie, kunst speelt een cruciale rol in de wereld. Museum de Fundatie verbindt kunst, makers en publiek en is een podium voor ideeën, vernieuwing en schoonheid.


Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal

In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Het is het startpunt voor je dagje uit op de Sallandse Heuvelrug met horeca, een sterrenwacht en het is het startpunt voor leuke activiteiten en wandelroutes.
 

Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn

In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding. Bezoek het ijsmusem.
 

Op zoek naar meer leuke uitstapjes?

Bekijk uitstapjes Staatsbosbeheer

Bekijk uitstapjes Dagjeweg